Христо Проданов, БСП: БСП настоява за започване на преговори за руската ваксина

Мар 04, 2021 Новини БСП в медиите 0 451

Джипката карат Борисов и ГЕРБ, на предната седалка – патриотите, на задната – ДПС, а в багажника резервната гума - ВОЛЯ

„В кампанията ще се опитаме да убедим българските граждани, че България може да бъде по-хубаво място за живеене, като обясним нашата платформа. Необходимо е България да стане най-сетне правова държава, да има свобода на словото, както и ясно и прозрачно харчене на обществените средства“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов пред BgONAIR по повод предстоящата политическа кампания за парламентарните избори.

Според него последователният отказ от регистрация за пленарните заседания на БСП е била политическа позиция, тъй като от левицата смятат този парламент за изчерпан от легитимност и доверие.

„Всичко продължи постарому“, категоричен е социалистът. Като метафора на управлението той посочи джипката, карана от Борисов заедно с ГЕРБ, раздавайки неправомерно средства зад гърба на Народното събрание. До тях, на предната седалка, са се возили и са ги подкрепяли патриотите. На задната седалка по думите му са били ДПС, които от време на време, в критични моменти, са помагали. А в багажника е имало резервна гума – „Воля“, която е помагала на правителството да продължи да управлява.

Проданов определи ситуацията около ваксините като пълен хаос, заради непоследователните решения на правителството. Той обърна внимание на предложението на БСП: „Ние сме внесли предложение, за да може Народното събрание да възложи на правителството да започне  преговори с руската страна за ваксината Спутник V. Много държави в ЕС започнаха преговори, а други – вече ваксинират с нея. Според водещи специалисти тя не отстъпва на останалите ваксини. В някои случаи – дори ги превъзхожда. Тук не става дума за геополитика, а за запазване на здравето на хората“, категоричен бе социалистът.